A Központról

Az Egészségtudományi Humán Páciens Szimulációs Központ az Egészségtudományi Kar egyik legnagyobb ívű – nagyrészt Európai Uniós források bevonásával megvalósult fejlesztésének eredményeként 2020 óta fogadja az alap és mesterképzésben résztvevő hallgatókat és oktatókat. Hivatalos átadására – a COVID pandémia miatt – 2021. július 08-án került sor egy nagyszabású ünnepség keretében.

Küldetésünk szerint a Központ által nyújtott infrastrukturális, szimulációs és oktatástechnikai lehetőségekkel az ápoló és a mentőtiszt képzés összes tantermi keretek között megvalósuló gyakorlati oktatásának színterét biztosítjuk, melyet a legmodernebb orvostechnológiai eszközök támogatnak. Termeink alkalmasak a klasszikus skill jellegű (egy-egy részkészség gyakorlása), demonstrációs jellegű és szimulációs típusú oktatásra is a tanrendi hálók, illetve az oktatói igények szerint. Szimulációs tereink hiper-realisztikus módon kerültek kialakításra és berendezésre annak érdekében, hogy a hallgatóink élményszerűen tapasztalhassák meg akár az otthoni-prehospitális, akár a kórházi környezetben történő feladatellátást.

Célunk, hogy a képzésnek olyan színterét biztosítsuk, ahol a hallgatóink stresszmentes környezetben, megszerzett elméleti tudásukat gyakorlati készségekké képesek fejleszteni annak érdekében, hogy munkájuk során az egészségtudomány legmodernebb eljárásait használva, pácienseik elhivatott és profi segítői lehessenek.

Nézd meg galériánkat a gyakorlatokról, programokról készült képekért!